Terug naar overzicht

Wat worden de woontrends voor 2018

Wat worden de woontrends voor 2018?

De nieuwste woontrends voor 2018

Dit zijn een aantal woontrends voor 2018 om in de gaten te houden.

Geplaatst op 27-10-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Elk jaar je complete interieur vervangen is natuurlijk niet te doen, maar net een ander accent geven door een aantal details werkt ook. Dit zijn een aantal woontrends voor 2018 om in de gaten te houden:

Spannende muren

Je ziet steeds vaker dat muren worden bedekt met spannende structuren en materialen. Bijvoorbeeld betonlook verf, maar ook behang lijkt weer aan populariteit te winnen. Denk bij behang vooral aan wilde kleuren en kleurrijke patronen.

Minder strakke meubels

Stoelen in het speciaal lijken minder strak te worden. De nieuwste stoelen lijken zachter en ronder van vorm te worden, de details van klassieke meubels komen er weer in terug zoals knoppen en nagels.

Meer planten

Er worden steeds meer planten in het interieur toegevoegd om de natuur naar binnen te halen. Planten zijn weer helemaal in. Grote planten, voornamelijk met grote bladeren zijn als blikvanger zijn helemaal hip.

Zachte en luxe materialen

De luxe stoffen zoals fluweel en suède worden steeds vaker gebruikt voor banken, stoelen en kussens. Denk ook aan zachte materialen als dierenhuiden en stoffen van nepbont voor op de vloer.

Natuurlijke materialen

De natuurlijke materialen als bamboe, riet en hout blijven nog steeds populair.

Marmer (look)

Marmer lijkt in 2018 een comeback te maken. Vooral de zwart-witte variëteit zijn flink aan populariteit aan het winnen. Het gaat niet alleen om het marmer zelf, maar ook om het patroon. Je ziet bijvoorbeeld ook behang met een marmer patroon.

Terug naar overzicht