Terug naar overzicht

Winkel verbouwen? Maak een lichtplan!

Heeft u ook al over een lichtplan nagedacht?

Bent u van plan om uw winkel te verbouwen? Dan wilt u dat natuurlijk meteen goed aanpakken, zodat er straks een hele nieuwe winkel staat die veel bezoekers en kopers trekt. U heeft natuurlijk al helemaal nagedacht over een loop- en schappenplan en de meest ideale indeling voor uw winkel. Heeft u ook al over een lichtplan nagedacht?

Geplaatst op 02-02-2020

Blog / Inspiratie & Advies

Wat is een lichtplan precies?

In een lichtplan wordt het ontwerp van de belichting van een bepaalde ruimte vastgelegd. Hierbij wordt nagedacht over wat op welke manier verlicht moet worden en welke sfeer de ruimte moet hebben. Verlichting in uw magazijn moet vooral praktisch zijn, verlichting in de winkel moet natuurlijk ook sfeervol zijn. Wanneer u kiest voor LED verlichting, wordt er eigenlijk altijd een lichtplan gemaakt. LED verlichting in de retail vindt u steeds vaker terug, omdat deze technologie alles mogelijk maakt. Van praktisch tot sfeervol, van koel tot warm; met LED verlichting kan het allemaal. Huur vooral een specialist in zoals LED Design Holland, zodat er een professioneel lichtplan gemaakt kan worden. Zo is uw winkel straks helemaal naar wens, optimaal verlicht. Er zijn verschillende soorten verlichting voor in uw winkel te onderscheiden:

  • Gerichte verlichting. Deze vorm van verlichting is eigenlijk een van de belangrijkste in een winkel. Door de verlichting in een bepaald deel van de winkel te veranderen, kunt u bepaalde producten bijvoorbeeld uitlichten, waardoor ze beter gaan verkopen.
  • Dit zorgt voor een prettige sfeer in de winkel, waardoor mensen langer in de winkel blijven
  • Natuurlijk is er ook basisverlichting nodig om de ruimte te verlichten om de ruimte te verlichten wanneer het buiten donker is
  • In het magazijn is er bijvoorbeeld ook functionele verlichting nodig. Alle producten moeten goed te zien zijn zodat deze makkelijk te pakken zijn. Hier hoeft geen sfeer te zijn, het moet vooral goed te zien zijn!

Vergeet de verlichting niet bij een verbouwing!

Gaat u de winkel verbouwen, dan denkt u wellicht niet direct aan het vervangen van de verlichting. Het is erg belangrijk om dat wel te doen, want u kunt zo veel meer uit uw verlichting halen! Laat altijd een lichtplan maken en kies voor LED verlichting. LED verlichting verspilt een stuk minder energie dan conventionele verlichting, waardoor u heel wat bespaart op uw maandelijkse energierekening. Daarnaast kunt u alle kanten op met LED verlichting. Het kan dienen als alle soorten verlichting die hierboven beschreven zijn! Vergeet dus vooral geen aandacht te besteden aan de verlichting in uw winkel wanneer u gaat verbouwen, hier kunt u namelijk een grote slag mee slaan.

Terug naar overzicht