Terug naar overzicht

Verschillende manieren om uw woning te vergroten

Heeft u te weinig ruimte in huis en zit u eraan te denken om misschien te verhuizen? Of is het een beter idee om uw woning te laten vergroten?

Dat laatste is vaak een stuk goedkoper dan een nieuw huis kopen. Wanneer het gaat om het vergroten van uw huis, denkt u vaak al snel aan een aanbouw.

Geplaatst op 11-04-2020

Blog / Inspiratie & Advies

Er zijn echter nog veel meer manieren om uw woning te vergroten! De Aanbouw Expert vertelt u er graag meer over.

Het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw

De termen aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar gebruikt. Echter zijn deze twee vormen zeker niet hetzelfde. Een aanbouw wordt aan de gevel van een bestaand pand gebouwd. Het gaat hier om een volledig nieuwe constructie, waarbij het wel mogelijk is om binnen in huis een deur naar de aanbouw te maken. Bij een uitbouw gaat het niet om zo’n volledig nieuwe constructie. Bij een uitbouw wordt één ruimte van de woning vergroot door uit te bouwen, zoals de keuken of de woonkamer.

Dakopbouw

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om uw woning uit te breiden dan alleen met een aanbouw of uitbouw. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dakopbouw, waarbij dit het beste werkt wanneer uw huis (of garage) een plat dak heeft. U kunt dan een geheel nieuwe verdieping op uw woning laten plaatsen, wat al snel zorgt voor 30% meer ruimte in huis! Kamers kunnen verplaatst worden en er is ineens ruimte om alle spullen op te bergen. Heeft u een schuin dak, dan kunt u nog steeds kiezen voor een dakopbouw maar dan in de vorm van een dakkapel. Ook dit kan ervoor zorgen dat een kleine kamer toch gebruikt kan worden als slaapkamer.

Een serre of erker

Andere opties om meer ruimte in huis te krijgen, zijn bijvoorbeeld met een serre of erker. Deze worden vaak aan de woonkamer gemaakt, om deze groter te maken. Een serre wordt echter vaak aan de achterkant van het huis gezet en een erker aan de voorkant. Met een serre levert u in principe ook niets in op uw tuin want als u in uw serre zit, krijgt u het gevoel dat u in de tuin zit! Maar dan lekker droog… Met een erker kunt u uw woonkamer vergroten. Meestal gaat het om afmetingen van 1 bij 3 meter, maar deze drie extra vierkante meter zorgen voor erg veel verschil!

Een garage, schuur of kelder

Heeft u vooral opbergruimte tekort, dan kunt u kiezen voor een garage, schuur of erker om meer ruimte in huis te krijgen. Een garage of schuur neemt natuurlijk ruimte van uw tuin in. Wanneer u een grote tuin hebt kan dat natuurlijk, maar wanneer dat niet het geval is kunt u beter kiezen voor een kelder! Deze kan prefab gemaakt worden en in maximaal twee werkdagen gezet worden. Een uitstekende optie dus!

 

Terug naar overzicht