Terug naar overzicht

De verkoopwaarde van je huis verhogen

De verkoopwaarde van je huis verhogen

Zo verhoog je de verkoopwaarde

Door op deze punten te letten bij de verkoop van je huis kan je de verkoopwaarde verhogen.

Geplaatst op 27-12-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Eerste indruk

Het komt vaak voor de mensen die gedesinteresseerd zijn om je huis te kopen eerst even langs rijden. Een slecht onderhouden voorgevel en een rommelige tuin laten dan meteen een slechte indruk achter. Zorg ervoor dat als je huis te koop staat het er ook altijd netjes en onderhouden uit ziet.

Keuken, badkamer en trap

Het is voor kopers vaak belangrijk wat de staat is van de keuken, badkamer en de trappen. Zorg er dus voor dat deze er zo nieuw mogelijk uit zien. Geef de trap bijvoorbeeld een nieuwe lik verf, investeringen op dit gebied betalen zich vaak ruimschoots terug.

Ruimte maken

Veel mensen kunnen niet goed door rommel heen kijken. Zorg ervoor dat je alle overbodige spullen (tijdelijk) ergens anders neerzet zodat de ruimtes groter ogen. Een schoon en opgeruimd huis is aantrekkelijker waardoor er eerder potentiële kopers zullen komen.

Kijk naar de details

Let goed op dat ook de kleine details in orde zijn. Zitten er ergens vlekken op de muur? Ziet het toilet er fris uit? Het wegzetten van al te persoonlijke voorwerpen kan ook goed doen. Mensen raken hierdoor vaak afgeleid en kunnen hier niet goed doorheen kijken.

Terug naar overzicht