Terug naar overzicht

Verhuizen, waar moet je aan denken

Verhuizen, waar moet je aan denken?

Handige tips bij het verhuizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat gaat hierin zeker op. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen waardoor je verhuizing soepeler zal verlopen.

Geplaatst op 20-11-2017

Blog / Inspiratie & Advies

De basis

1. Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn heel belangrijk voor je verhuizing. Je hebt meerdere formaten dozen dus bedenk van te voren welke formaten je nodig gaat hebben.
Denk tijdens het vullen van de verhuisdozen ook aan het gewicht. Kies er bijvoorbeeld niet voor om een grote doos helemaal te vullen met boeken, de doos wordt dan veel te zwaar. Je kan beter voor twee kleine dozen kiezen waarin je de boeken verspreid.

2. Oude kranten

Bij het inpakken van kwetsbare items zijn oude kranten erg handig. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk oude kranten spaart en schakel desnoods familie en vrienden in voor wat extra hulp. Krijg je niet genoeg oude kranten bij elkaar verzameld? Dan kan je altijd nog inpakpapier voor verhuizingen of noppenfolie kopen in de winkel.

3. Stiften

Zorg voor een goede stift waarmee je op de dozen kunst schrijven wat erin zit. Het is ook handig om alvast op de dozen te schrijven naar welke kamer ze moeten in je nieuwe huis, de scheelt een hoop sorteerwerk. Bij breekbare items, zet het groot op de doos!

Het vervoer

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk het vervoer zelf. Hoe zorg je ervoor dat je spullen van A naar B komen? heb je, of ken je iemand met een busje? Dan is dat misschien al een optie. Anders kan je hier op zoek naar iemand die je helpt met verhuizen.

Uitpakken en installeren

Onze tip is om er eerst voor te kiezen om de grootste producten uit te pakken. Zet alvast je kasten, bank, tafel en stoelen neer voordat je aan de kleine dingen begint. Een tip is om het glaswerk dat in de kranten verpakt zit uit te wassen voordat je deze in de kast zet.

Terug naar overzicht