Terug naar overzicht

Veilig op vakantie: voorkom inbraak

Met deze tips kan je inbraak voorkomen

De vakantieperiode is weer aangebroken. In de vakantieperiode zijn veel mensen een aantal dagen of zelfs weken van huis. Wij geven je een aantal tips over hoe je je huis het beste kunt beschermen tegen inbrekers.

Geplaatst op 21-07-2017

Blog / Inspiratie & Advies

1. Post, gordijnen en brandende lampen

Het is voor inbrekers eenvoudig te zien of bewoners voor langere tijd van huis zijn als de gordijnen gesloten zijn, er geen lampen branden en er post op de mat ligt. Vraag bijvoorbeeld een goede buur of familielid of zij eens in de paar dagen de post willen opruimen. Zorg ervoor dat de post ook echt wordt opgeruimd en niet op de eettafel wordt gelegd, dit kunnen inbrekers alsnog zien. Voor de lampen zou je eventueel tijdschakelaars kunnen gebruiken. Let bij het instellen van een tijdschakelaar er wel op dat het raadzaam is om er een te hebben die dagelijks van tijd wisselt waarop hij aan en uit gaat. Anders wordt het voor inbrekers alsnog eenvoudig te voorspellen.

2. Auto parkeren

Nog een manier om je huis bewoond te laten lijken is door de buurman of buurvrouw te vragen om de auto voor je huis te parkeren.

3. Zwakke plekken

Geef aandacht aan de zwakke plekken van je woning. Kattenluiken zijn bijvoorbeeld een gevaar in sommige gevallen. Een inbreken kan door middel van een kattenluik zonder te veel moeite te doen de deurklink bereiken met bijvoorbeeld een kledinghanger of ander lang voorwerp.

4. Alarmsysteem

Een alarmsysteem schrikt in veel gevallen de inbrekers al af. Toch is het belangrijk dat als je een alarmsysteem hebt dat je deze doorkoppelt naar een centrale. Er zijn ook inbrekers die nadat het alarm afgaat van een veilige afstand toekijken en als er niemand komt slaan ze alsnog toe en roven ze je huis leeg.

Als laatste nog een kleine tip die erg belangrijk is: sluit altijd de deuren, ook als je maar heel eventjes weg bent. Dit alles zorgt ervoor dat je meer kans hebt om je huis in originele staat aan te treffen als je thuis komt. Wij wensen je een prettige en veilige vakantie toe!

Terug naar overzicht