Terug naar overzicht

Tips voor een mooi gazon

Een aantal tips voor een mooier gazon

Wij geven u graag een aantal tips zodat uw gazon er ook deze zomer weer prachtig bij ligt. Naast het regelmatig maaien van uw gazon zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen.

Geplaatst op 12-05-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Tip 1: Verticuteren

Graswortels willen graag ademen en groeien, daarvoor hebben ze frisse lucht nodig. Door de het gazon te verticuteren verwijderd u een laag mos, waardoor de wortels van het gras weer voldoende toegang krijgen tot regenwater en frisse lucht.

Wanneer moet ik verticuteren?

Verticuteren is een intensieve behandeling voor het gazon, daarom is het beter om het niet vaker dan één keer per jaar uit te voeren. Het voor- en najaar zijn de meest geschikte perioden om te verticuteren.

Tip 2: Inzaaien

Na het verticuteren is er een kans dat er kale plekken zijn ontstaan. Dat wilt u natuurlijk liever niet hebben, daar is een oplossing voor: met wat nieuw graszaad is het binnen een paar weken al weer een prachtig vol stukje gras. Het is het beste om dezelfde variant graszaad te gebruiken als u voorheen heeft gebruikt bij de aanleg. Zaai de plekken zorgvuldig in en bevochtig deze constant tot ruim na de kieming van de graszaden. Na enkele maanden kunt u een langzaam werkende gazonmest toepassen op de plekken.

Stap 3: Bemesten

Bij het maaien van uw gras verdwijnen er belangrijke voedingsmiddelen uit het gras. Het tekort aan voedingsmiddelen dat hierdoor ontstaat kunt u zelf aanvullen door uw gazon te bemesten.

Wanneer moet ik mijn gazon bemesten?

Organisch mesten kunt u het beste doen in het vroege voorjaar, de eerste keer strooien rond maart en april. Het tweede voedingsmoment is rond juni/juli, deze keer om het gazon de zomer door te helpen. Het derde voedingsmoment is rond september/oktober, dit is ook meteen de laatste keer in het jaar dat er bemest hoeft te worden. Deze keer helpt het bemesten tegen het vormen van mos in de winter.

 

Terug naar overzicht