Terug naar overzicht

Een slaapkamer op zolder

Een slaapkamer op zolder

Een perfecte manier voor extra ruimte

Een slaapkamer op zolder is een perfecte manier om ruimte te creëren in je woning. Daarnaast kun je ook nog heerlijk genieten van de privacy van een eigen verdieping.

Geplaatst op 13-11-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een slaapkamer op zolder gaat.

1. Lichte kleuren

Op zolder heb je vaak niet heel veel daglicht. Gebruik zo veel mogelijk lichte kleuren om als nog een open en lichte ruimte te creëren. Kies voor witte muren en verf ook het plafond en misschien wel de balken wit. Ga ook voor een lichte vloer, dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel in je zolder slaapkamer.

2. Inbouwkasten

Op zolder heb je in de meeste gevallen last van schuine wanden. Een handige manier om gebruik te maken van deze verloren ruimte is door inbouwkasten te laten maken. Zo hoef je de ruimte die je wel heb niet te gebruiken voor hoge kledingkast en heb je extra veel opbergruimte. Zoek direct naar een interieurbouwer.

3. Daglicht

Probeer te zorgen voor zoveel mogelijk ramen, door dakramen of eventueel een dakkapel te laten plaatsen. Zoek hier direct naar een timmerman. Wanneer je ramen hebt is het ook belangrijk om te zorgen voor raambekleding. Ga voor raambekleding in een neutrale en lichte kleur, om een zo licht en ruimtelijk mogelijk gevoel te behouden.

Terug naar overzicht