Terug naar overzicht

Een-ruimte-groter-laten-lijken

Een ruimte groter laten lijken

Laat een kleine ruimte groter lijken

Met deze trucs kan je ervoor zorgen dat een kleine ruimte groter gaat ogen.

Geplaatst op 29-01-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Kleuren

Zorg ervoor dat je niet te donkere kleuren gebruikt. Lichte kleuren zorgen voor een groter effect, vooral kleuren als groen en blauw vergroten een ruimte.
Het is belangrijk om het plafond wit te houden, zelfs als je besluit om een lichte kleur op het plafond te doen zul je al merken dat de ruimte kleiner lijkt.

Een goede manier om de ruimte groter te laten lijken door kleurgebruik is door tinten te gebruiken die afgeleid zijn van dezelfde kleuren. Geef je meubels een kleur die dichtbij de kleur van de muur ligt waardoor de meubelen opgaan in de ruimte.

Licht

Licht, licht en nog eens licht. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk licht in de kamer brengt. Plaats extra lampjes in kasten en zorg ervoor dat het daglicht nergens wordt geblokkeerd.

Zichtafstand

Probeer de ruimte zo open mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je van de ene naar de andere kant van de kamer kunt kijken zonder dat je zicht wordt belemmerd door een meubel. Gebruik dus niet te massieve meubels en kies voor lage kasten, banken op poten, stoelen zonder leuningen enzovoorts.

Opgeruimd

Berg rommel zo goed mogelijk op. Een rommelige ruimte oogt kleiner, zorg er dus voor dat opgestapelde boeken en bergen kleding ergens mooi achter een deurtje liggen.

Spiegels

Je zal er vast wel eens van hebben gehoord. Spiegels hebben een positieve invloed op de ruimtelijkheid van een kamer. Probeer de spiegel zo te hangen dat de blik naar buiten wordt weerspiegeld, dit geen een extra boost aan het effect.

Terug naar overzicht