Terug naar overzicht

De meest rendabele duurzame besparingen

Wat is nu de meest rendabele besparing?

Het verduurzamen van je woning is de laatste tijd alsmaar populairder aan het worden. Hieronder staan een aantal goede oplossingen voor het verduurzamen van je woning.

Geplaatst op 18-08-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Warmtepomp

De warmtepomp is een goed alternatief voor de gebruikelijke cv-ketel. Een warmtepomp wint warmte uit zowel de lucht, bodem of grondwater en zit dit vervolgens om in energie om je huis mee te kunnen verwarmen. Een warmtepomp kost wel elektriciteit waardoor je stroomverbruik zal toenemen terwijl je gasverbruik afneemt. Je hoort het al aankomen, een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen zijn dus een zeer duurzame combinatie.

Isolatie

Vergeet niet de isolatie. De warmtepomp moet anders veel harder werken om het huis warm te houden waardoor je minder bespaart dan je eigenlijk zou kunnen. Een warmtepomp levert een stabiele maar lage temperatuur, de combinatie van een warmtepomp met bijvoorbeeld vloerverwarming is dus een goede oplossing.

Dubbel glas

Dubbel glas kan je erg veel energie besparen. Er is een ding waar de meeste mensen geen rekening mee houden. Het dubbel glas is in de afgelopen jaren goed ontwikkeld waardoor het dubbel glas van nu niet meer te vergelijken is met het dubbel glas van vijftien jaar geleden. Met het dubbel glas van nu kan je nog veel meer besparen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen, een van de meest voorkomende onderwerpen op het gebied van duurzame besparing. Een dak vol met zonnepanelen verdiend zichzelf gemiddeld tussen de zeven en negen jaar terug. Dit lijkt lang, maar zonnepanelen hebben een levensverwachting van vijfentwintig jaar waardoor het ineens een goede investering is. Zonnepanelen blijken voor alsnog de meest rendabele duurzame investering voor je huis.

Terug naar overzicht