Terug naar overzicht

Kookeiland of schiereiland

Kookeiland of schiereiland?

Tips om een keuze te maken

Een keuze maken tussen kookeiland of schiereiland? Dit helpt je met kiezen.

Geplaatst op 13-02-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Budget

De keuze voor een kookeiland of schiereiland hangt van verschillende factoren af. Bepaal voor jezelf een budget, dit is een belangrijke factor. Om een kookeiland in je bestaande keuken te zetten moet er in veel gevallen flink verbouwd worden. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld aansluitingen voor je spoelbak, afzuigkap of kookplaat.

Ruimte

Als je een budget hebt gekozen komt er meteen een andere belangrijke factor om de hoek kijken. Namelijk de ruimte. Bepaal of je keuken niet te krap wordt als je een kookeiland gaat toevoegen. Er wordt doorgaans aangehouden om minimaal 110cm vrij te houden tussen de twee elementen.

Wanneer een schiereiland?

Een schiereiland wordt vaak gebruikt als een keuken aansluit op een andere open ruimte, zoals de eet- of woonkamer. Hiermee laat je het schiereiland uitsteken in de kamer waardoor er een scheiding ontstaan die toch open is. Hierdoor behoud je contact met de andere kamer, maar sluit je de keuken toch een beetje af. Een kookeiland is ten opzichte van een schiereiland meer een design object doordat deze erg aanwezig is, het plaatsen van apparatuur is daarom niet altijd even mooi in een kookeiland. Bij een schiereiland wordt de apparatuur vaak weggestopt in de hoek, hierdoor is een schiereiland net iets praktischer in te delen.

Terug naar overzicht