Terug naar overzicht

kleuren

Kleuren in het interieur

De invloed van kleuren in het interieur

Het is zo dat wij bepaalde gevoelens koppelen aan kleuren. Hieronder kun je alles lezen over wat kleuren met je gevoel doen.

Geplaatst op 13-10-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Warme kleuren vol met energie of koele kleuren in het interieur?

Het is zo dat wij bepaalde gevoelens koppelen aan kleuren. Onze stemming en zelfs ons energieniveau kan bepaald worden door de kleuren van de omgeving waarin je jezelf bevindt. Onderzoek heeft aangetoond dat kleuren in interieurs invloed hebben op de gemoedstoestand van mensen. Daarom leggen wij de gevoelens die worden opgewekt bij bepaalde kleuren graag aan jouw uit.

Warme kleuren

Rood
Deze kleur verhoogt de bloeddruk en hartslag. Het geeft ons vaak een gevoel van intimiteit, energie en passie. Rood bevorderd ook de eetlust, een rode wand in de eetkamer is dus een goed idee.

Geel
Er zijn maar weinig kleur die zoveel aandacht opeisen als geel. Dat is ook de reden dat je veel reclamebureaus ziet werken met de kleur geel. Oudere mensen ervaren de kleur geel vaak als prettig omdat veel mensen hierdoor een vrolijk gevoel krijgen. Let wel op dat de kleur niet te fel is, dit wordt vaak als onprettig ervaren.

Koele kleuren

Blauw
Zacht blauw, ook wel bekend als ”baby blauw” is de ideale kleur voor een slaapkamer van zowel volwassenen als kinderen. Dat komt doordat blauw de eetlust onderdrukt, dit komt waarschijnlijk doordat er niet veel voedsel vanuit de natuur blauw is. Blauw is dus een goede keuze voor in de slaapkamer, voor de eetkamer kan je beter een andere kleur kiezen.

Groen
Groen is overal om ons heen in de natuur, daardoor voelen wij ons al snel thuis bij de kleur groen. Lichtgroen is een perfecte kleur voor de bad- en woonkamer doordat dit een kalm effect geeft. In gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en bedrijven is de kleur groen vaak te zien.

Paars
Paars is een lastige maar rustgevende kleur. Met paars is het noodzaak om de perfecte combinatie en hoeveelheid te vinden. Het is een moderne kleur, maar te veel paars kan truttig overkomen. Paars is een ideale kleur om mee te experimenteren in je slaapkamer.

Terug naar overzicht