Terug naar overzicht

Wat is jouw ideale douche

Wat is jouw ideale douche?

Welke douche past bij jou?

Er zijn verschillende soorten douches. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet met de voor en nadelen van de varianten.

Geplaatst op 08-03-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Inloopdouche

Als je voor een inloopdouche kiest, is een echte douchecabine met een verhoogde instap verleden tijd. Een voordeel van de inloopdouche is dat de douche zo ruim, open of gesloten kan zijn als je wenst. Een ander voordeel is dat een inloopdouche zo geplaatst kan worden dat hij past in de stijl van de badkamer en nauwelijks opvalt.

Stoomdouche

Met een stoomdouche kan je je complete douche-ervaring veranderen, het wordt een soort sauna. Het is niet zo dat je bij een stoomdouche niet normaal kan douchen. Een stoomdouche is een extra optie die op een normale douche zit. De douchecabine van is voorzien van een stoomunit die zorgt voor stoomontwikkeling tijdens het douchen. De stoom heeft meerdere voordelen voor je lichaam zoals dat het goed is voor je luchtwegen, zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen, het is goed voor je spieren en reinigt ook nog eens je huid. Een douchecabine heeft vaak ook nog de mogelijkheid om een eigen aromaspray toe te voegen zodat je de geur van de stoom kan kiezen.

Sunshower

Een sunshower is een combinatie van sauna en douche, handige tijdsbesparing. Een sunshower is voorzien van een lichtstrook die je douche voorziet van infraroodlicht en UV-stralen.
Infraroodlampen stimuleren de bloedsomloop en zijn goed voor je spieren en gewrichten. Daarnaast zorgt een sunshower ervoor dat je het hele jaar een mooi zomers kleurtje hebt.

Massage douche

In een massage douche zijn jets in de wanden geplaatst of extra sproeiers die je kan instellen om je lichaam te masseren. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe hard de stralen van de massage douche moeten staan en welk soort massage je graag wil hebben. Ook een massage douche biedt de mogelijkheid om gewoon te douchen zonder de extra’s.

Terug naar overzicht