Terug naar overzicht

Inbouw, opbouw of onderbouw spoelbak?

De spoelbak, een veelbepalend item in uw keuken.

U staat voor een lastige keuze., de spoelbak uitkiezen. Een spoelbak is een veelbepalend item in uw keuken, daarom helpen wij u graag met uw keuze.

Geplaatst op 15-08-2019

Blog / Inspiratie & Advies

Inbouw spoelbak

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een inbouw spoelbak. Bij een inbouw spoelbak ontstaat er een vlakke look over uw blad doordat de spoelbak gelijk ligt met de hoogte van het blad. Het handige aan een inbouw spoelbak is dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken.

Opbouw spoelbak

Een opbouw spoelbak is de meest eenvoudige manier om aan te brengen, de bak rust dan met de overhangende zijden op het blad. Hieraan zitten echter wel een aantal nadelen. De randen van de spoelbak blijven zichtbaar en het water op uw aanrecht kan niet makkelijk in de spoelbak worden geveegd door de hogere rand van de spoelbak.

Onderbouw spoelbak

Bij een onderbouw spoelbak is de bak onder tegen het blad aan gemonteerd. Een onderbouw spoelbak wordt meestal toegepast bij wat luxere werkbladen, voornamelijk werkbladen gemaakt van corian en natuursteen. Het voordeel hierbij is dat het werkblad heel gemakkelijk is schoon te maken.

Terug naar overzicht