Terug naar overzicht

Houten eettafel

Ze zijn helemaal in, grote houten tafels

De houten eettafels, je ziet ze ineens overal verschijnen. Veel mensen vinden het prachtig en hout past natuurlijk ook goed in bijna alle interieurs.

Geplaatst op 10-02-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Welke soorten hout?
Er worden veel verschillende soorten hout gebruikt voor eettafels, de eettafels die overal verschijnen zijn voornamelijk degene met een robuust eiken blad. Je ziet de tafels vaak in combinatie met een stalen onderstel. In klassieke interieurs wordt er meer gebruik gemaakt van houtsoorten als mahonie-, noten- of kersenhout. In klassieke interieurs wordt het hout in veel gevallen fijn afgewerkt en behandeld met een glanzende lak. In moderne interieurs is dat juist niet het geval, daar wordt het hout vaak niet of minder bewerkt en wordt er juist gestreefd naar een stoere robuuste look.

Houten tafel op een houten vloer?
De vraag of een houten tafel wel op een houten vloer past komt regelmatig voorbij. Het antwoord is: Ja. Er zijn alleen wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat het hout van de tafel past bij de kleur van de vloer. Een donker houten vloer met een licht houten tafel kan er raar uit gaan zien. De tweeden en gouden regel is dat de verschillende houtsoorten elkaar niet raken. Zorg ervoor dat de houten tafel stalen poten heeft, of poten met een kleurtje.

 

Terug naar overzicht