Terug naar overzicht

Hoe herken je betonrot?

En wat kan je er tegen doen?

Veel huizen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1975 hebben last van betonrot. Dit komt doordat er toen nog gebouwd werd met minder beton en er werd in rond die tijd gebruik gemaakt van calciumchloride zodat het beton sneller kon uitharden. Zo kom je erachter of jouw woning ook risico loopt.

Geplaatst op 25-08-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Herkennen

Neem een kijkje bij de aanhechting van je balkon, zie je lichtbruine vlekken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van betonrot. Water kan een veroorzaker zijn van betonrot, zorg dus dat er niet te veel water over je balkon loopt dat rechtstreeks in contact komt met het beton. Scheuren in het beton kunnen ook wijzen op betonrot, daarvoor is nadere inspectie nodig.

Oplossing

Helaas zijn er geen cosmetische oplossingen tegen betonrot zoals een laagje verf. De enige manier is een constructieve oplossing. Denk bijvoorbeeld aan extra dragers of een versterking van de constructie. Wat zijn de kosten? De kosten bij een gemiddelde flat lopen vaak op tot in de duizenden euro’s. Zorg ervoor dat er iemand met de nodige vakkennis komt kijken als je denkt last te hebben van betonrot.

 

Terug naar overzicht