Terug naar overzicht

Grote meubels in een klein huis

Ga voor grote, maar weinig meubels

Een kleine woning inrichting is niet eenvoudig. Het is daarbij erg belangrijk welke keuzes je maakt, door de foute keuze kan het lijken alsof je constant in het nauw wordt gedreven. Wij hebben een aantal belangrijke tips voor het inrichting van een kleine woning.

Geplaatst op 04-08-2017

Blog / Inspiratie & Advies
Een belangrijk tip is om niet te veel meubels neer te zetten. Je kan beter kiezen voor grotere meubels zodat de ruimte niet rommelig oogt. Er zijn veel multifunctionele meubels te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld een bureau dat ook als eettafel dient. Of een bank die je kan omtoveren tot een bed.

Een spiegel ophangen kan wonderen doen. Door een spiegel in je kamer op te hangen reflecteert de ruimte waardoor deze groter lijkt.
De muren kan je het beste een lichte pasteltint geven. Het is niet aan te raden om een kleine kamer in een donkere kleur te schilderen, hierdoor kan de ruimte nog kleiner ogen. Daarnaast is het niet aan te raden om voor een patroon als behang te kiezen, wil je toch een patroon op je muur? Dan is het raadzaam om een minimalistisch patroon te kiezen.

De vloer mag daarentegen best een donkerdere kleur hebben. Let er op dat dezelfde vloer doorloopt in de gehele woning. Door verschillende vloeren te kiezen per ruimte oogt je huis een stuk minder rustig waardoor het er weer kleiner uit gaat zien.

Veel kleine meubels uitkiezen zorgt ervoor dat de ruimte druk wordt. Je kan beter kiezen voor een paar grote meubels. Let wel op dat het geen kolossale meubels zijn, je kan bijvoorbeeld beter kiezen voor stoelen zonder armleuningen als eettafel stoelen.

Terug naar overzicht