Terug naar overzicht

De grootste boomhut ter wereld

De grootste boomhut ter wereld

Met meer dan 80 kamers

De Minister’s treehouse in Crossville, Tennessee is de grootste boomhut ter wereld. Dit is het verhaal.

Geplaatst op 16-01-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Hij staat in Crossville, Tennessee en heet de Minister’s treehouse. Een dominee genaamd Burgess van 65 jaar oud begin in 1993 met de bouw van deze boomhut en heeft er ruim 15 jaar op los getimmerd om zijn bouwwerk te voltooien. Echter zal er volgens de dominee constant onderhoud nodig zijn om de boomhut in goede staat te houden. Ik hoor u denken: ”Waarom zou iemand aan deze boomhut beginnen?”. Het is allemaal begonnen met een visioen.

Burgess was op een dag aan het bidden toen hij plotseling een boodschap kreeg van God: ”Als je een boomhut bouwt, zorg ik ervoor dat je nooit zonder materiaal komt te zitten”. God had gelijk, want het is hem gelukt. De boomhut is ruim 30 meter hoog en heeft een oppervlak van ongeveer 800m².

Dat mag ook wel, want de boomhut telt inmiddels 10 verdiepingen, 80 kamers, een kerk en een basketbalveld. De boomhut is gebouwd in een witte eikenboom en wordt ondersteund door nog 6 andere eikenbomen.

Het bouwwerk is gemaakt van veelal gerecycled materiaal, daarnaast zijn er ruim 268.000 spijkers gebruikt. Het bouwwerk heeft Burgess uiteindelijk ongeveer $14.000 gekost. Een tijdje zijn er veel bezoekers op de boomhut afgekomen maar sinds 2012 is de boomhut helaas gesloten omdat hij niet voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Gelukkig zijn er voldoende foto’s gemaakt.

De grootste boomhut ter wereld (1)
De grootste boomhut ter wereld (2) De grootste boomhut ter wereld (3) De grootste boomhut ter wereld (4) De grootste boomhut ter wereld (5)

Terug naar overzicht