Terug naar overzicht

Gordijnen uitkiezen

Gordijnen uitkiezen

Hoe kies je gordijnen uit?

Gordijnen kunnen sfeer en warmte geven aan een ruimte, maar hoe kies je nu de juiste gordijnen?

Geplaatst op 23-01-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Welke soort stof?

Kijk eerst naar de stijl van je kamer. Heb je een moderne of klassieke inrichting? Bij een klassieke inrichting passen de stoffen zoals velours en zijde. Bij een modernere inrichting passen beter stoffen zoals katoen, wol of linnen.

Verduisterend of licht doorlatend?

Dat zijn best wel wat keuzemogelijkheden. Om deze wat in te perken kan je bepalen of je graag lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen wilt. Als je zoveel mogelijk privacy wilt zul je voor donkere en vaak ook gevoerde gordijnen moeten gaan. Je moet er dan wel rekening mee houden dat deze vaak minder soepel vallen dan dunnere stoffen.

De kleur kiezen

Wanneer je de kleur moet gaan kiezen voor je gordijnen moeten je jezelf afvragen of je wilt dat de gordijnen er uit gaan springen of dat ze opgaan in de rest van het interieur. Wanneer je voor onopvallende gordijnen wilt gaan kan je het beste kiezen voor gordijnen die 1 of 2 tinten donkerder zijn dan de wanden. Wanneer je voor opvallende gordijnen kiest kan je het beste kijken naar de kleur van de vloer en de rest van de meubels.

De lengte van de gordijnen kiezen

Je kan de gordijnen op verschillende hoogtes ophangen. Net boven het raam, of bijna tegen het plafond zodat je ruimte extra hoog lijkt. Voor een klassieke look kun je de gordijnen zo lang maken dat ze over de grond komen. Als je voor een moderne look gaat kun je ervoor zorgen dat de gordijnen de grond net wel of niet raken.

Terug naar overzicht