Terug naar overzicht

Gietvloeren, je ziet ze steeds vaker

Al enkele jaren is de gietvloer sterk in opkomst.

Het is niet zo raar dat de gietvloer aan populariteit wint. Hij heeft namelijk diverse voordelen. Als je een modern of minimalistisch interieur wil is het bijvoorbeeld een perfecte oplossing omdat een gietvloer helemaal glad is en geen naden vertoond. De gietvloer wordt veel toegepast in woningen met een industrieel interieur, toch is de gietvloer voor alle interieurs geschikt.

Geplaatst op 06-10-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Wat is een gietvloer?

De gietvloer is oorspronkelijk bedacht voor openbare gebouwen en bedrijven. Gietvloeren worden zakelijk nog steeds veel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen en gymzalen. Een tijd later zijn er meerdere verschillende gietvloeren op de markt gekomen, ook vloeren die meer geschikt waren voor woningen. De gietvloer was in het begin niet heel populair onder de particulieren maar even later begon hij al snel aan populariteit te winnen. De vloer werd met name in moderne en minimalistische interieurs gebruikt en werd veel toegepast in penthouses. Tegenwoordig zijn gietvloeren in talloze kleuren verkrijgbaar, je hebt ze egaal, maar ook met vegen en vlekken erin.

Wanneer een gietvloer?

Als je een modern of minimalistisch interieur wil is een gietvloer een must door zijn strakke uitstraling. Er zijn echter meerdere stijlen waar de gietvloer goed bij past. Wil je bijvoorbeeld een Scandinavische woonstijl, of een landelijke? Ook in deze interieurs zie je steeds vaker het gebruik van gietvloeren. Doordat de vloeren heel rustig zijn passen ze eigenlijk bij bijna alle woonstijlen. Er is maar een woonstijl waarbij de gietvloer geen mooie combinatie zal opleveren, en dat is een klassieke of antieke inrichting. Hierbij zal de vloer een te groot contrast aangaan met de meubels.

 

 

 

Terug naar overzicht