Terug naar overzicht

Een-gashaard-uitkiezen

Een gashaard uitkiezen

Waar kan je allemaal op letten?

Een prima alternatief voor de open haard met traditionele houtblokken is een gashaard.

Geplaatst op 05-02-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Een aantal voordelen

Ten eerste heb je geen hout nodig, je kan met een druk op de knop van je afstandsbediening het vuur al aanzetten. Het tweede voordeel is dat een gashaard snel warmte afgeeft, en daarnaast ook nog een sfeervol is. Gashaarden zijn ook heel veilig en de mogelijkheden in vormgeving lijken eindeloos.

Een open of gesloten haard?

Je kan kiezen voor een gesloten gashaard of een open gashaard. Het verschil is dat er bij een gesloten gashaard keramisch glas voor het vuur zit. De meeste warmte haal je uit een gesloten gashaard, dit komt doordat een open gashaard de warmte vaak uit een ruimte weg trekt.

Welke uitstraling?

Gashaarden zijn geschikt voor elk interieur. Je kunt ze klassiek afwerken, maar ook modern. Ook wat er in de gashaard moet liggen kan je helemaal zelf bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit nep hout, kiezels of grotere stenen.

Geen schoorsteen nodig

In veel gevallen hebben nieuwbouwwoningen geen schoorsteen meer. Mede daardoor is de populariteit van gashaarden zo hard toegenomen, je hebt er geen schoorsteen voor nodig.

Wat heb je wel nodig?

Je hebt wel een smalle afvoer nodig die rechtstreeks naar buiten gaat en de gashaard moet worden aangesloten op een gasleiding. Het plaatsen en afwerken van de ombouw van een gashaard is gemiddeld in een paar dagen voltooid, echter moet het stucwerk nog wel een paar weken goed drogen voordat er geschilderd kan worden. De prijs voor een kant en klare gashaard begint bij vanf ongeveer 1500 Euro.

Terug naar overzicht