Terug naar overzicht

De charme van een houten vloer

Houten vloeren, je komt ze overal tegen

Houten vloeren, de charme ervan blijft ons na honderden jaren nog steeds aanspreken.

Geplaatst op 30-03-2018

Blog / Inspiratie & Advies

Houten vloeren, je vind ze in allerlei verschillende type woningen, van landhuizen tot grachtenpanden. En van rustige boerderijen tot in een modern appartement in New York. Het maakt niet uit in welk type woning de houten vloer ligt, de vloer straalt altijd een warme en speciale sfeer uit. De warme kleuren van het hout zorgen ervoor de je jezelf direct aangenaam voelt in de ruimte. Met het juiste onderhoud kan je jaren genieten van een prachtige houten vloer.

Zelf aanleggen en onderhouden

Allereerst is het belangrijk om een passende ondervloer uit te kiezen. De ondervloer zorgt voor een goede isolatie en het zorgt ervoor dat de vloer helemaal recht wordt, zodat de houten vloer niet scheef komt te liggen. De leverancier kan vaak een goed advies geven over een passende ondervloer.

Houten vloeren worden tegenwoordig vaak geleverd met een handig kliksysteem, net zoals dat bij laminaat wordt gebruikt. Als de vloer eenmaal ligt is het verstandig om er regelmatig met een dweil over te gaan en dagelijks te stofzuigen. Wie zijn vloer daarnaast ook nog wil beschermen tegen krasjes kan zijn meubilair het beste voorzien van viltjes aan de onderkant.

Terug naar overzicht