Terug naar overzicht

Creëer ruimte met een dakkapel

Een dakkapel is een goede manier om extra ruimte te creëeren

Het plaatsen van een dakkapel biedt voor veel Nederlanders de oplossing naar een stukje extra ruimte op de verdieping.

Geplaatst op 02-06-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Traditionele dakkapel

Dat dakkapellen populair zijn in Nederland heeft u zelf wellicht ook al ondervonden. De traditionele dakkapel wordt voornamelijk gebruikt, dit is de variant die ter plekke in elkaar gezet wordt.
Deze variant heeft er echter een noemenswaardige concurrent bij gekregen in de afgelopen jaren: de zogenaamde prefab dakkapellen. Prefab dakkapellen zijn kant en klaar en bieden daardoor een aantal voordelen ten opzichten van de dakkapel die ter plekke in elkaar wordt gezet.

Prefab dakkapel

Een voordeel van prefab dakkapellen is dat ze snel geleverd kunnen worden en vooraf al volledig waterdicht gemaakt worden. Doordat er veel vooraf gebeurt is de overlast bij uw huis minimaal en duurt de installatie stukken korter. De prijs van prefab dakkapellen is vaak ook gunstig omdat er geen maatwerk bij komt kijken. Het installeren is vaak al binnen 1 dag gebeurt waardoor u niet uit uw slaapkamer hoeft om op de bank te slapen. Er is echter wel een nadeel aan een prefab dakkapel, doordat er geen maatwerk bij komt kijken kunnen sommige huizen niet voorzien worden van prefab doordat bijvoorbeeld de hellingshoek niet overeenkomt.

Terug naar overzicht