Terug naar overzicht

6 woonwensen om over na te denken

Deze wensen moet je voor jezelf op een rijtje zetten

Wanneer je op zoek gaat naar een huis is het belangrijk om verschillende punten onder elkaar te zetten. Hieronder hebben wij 6 onderwerpen aangehaald waarvan wij vinden dat deze cruciaal zijn om over na te denken bij de aanschaf van een huis.

Geplaatst op 29-09-2017

Blog / Inspiratie & Advies

Locatie
In wat voor omgeving zou je graag willen wonen? Stel jezelf voor wat je zou willen zien als je de deur uitloopt, wat je zou willen horen als je lekker in de tuin zit of waar je allemaal naar toe zou kunnen lopen vanuit het huis.

Gezinssituatie
Het aantal bad- en slaapkamers dat je nodig hebt is een kwestie van personen tellen. Het is belangrijker om na te denken over welke ruimtes de personen het meeste zullen gaan gebruiken. Is er bijvoorbeeld een studiekamer nodig? Of misschien is er wel behoefte aan een hobbykamer.

Staat van het huis
Hoeveel tijd ben je van plan te besteden aan het huis? Ben je iemand die graag klust en het niet erg vind om er een project van te maken, of wil je het liefste je bed erin zetten en daarmee klaar zijn?

Afstand
Ben je bereid om ver te reizen voor je werk? Bekijk de routing naar het werkgebied en let daarbij ook op of er vaak files staan. Het kan zijn dat je dichtbij de snelweg woont maar alsnog elke ochtend rechtstreeks de file in rijdt.

Waar zie je jezelf in de toekomst?
Vooruit kijken in de tijd kan niemand, maar door alvast na te denken over wat je graag zou willen kan je een betere beslissing maken. Ben je bijvoorbeeld van plan om een gezin te gaan stichten? Of heb je al kinderen en staan deze op het punt om het huis te verlaten.

Voorzieningen
Wat wil je graag dat de omgeving te bieden heeft? Er wordt vaak gezegd dat als het huis echt heel mooi is men wel bereid is om een eindje te rijden voor de winkel, bakker of school. In praktijk blijkt dat dit de eerste paar maanden ook inderdaad zo is, alleen dat dat in de loop van de tijd toch afneemt en er behoefte komt naar winkels in de buurt. Denk hier dus goed over na.

 

 

Terug naar overzicht